phone 736 784 542
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

Byty situované v dobré a klidné lokalitě na své hodnotě v čase jen získají, říká Miloš Šauer, ředitel společnosti VASTAINVEST

Vydané 11. 4. 2019

Již dvacet let je společnost VASTAINVEST s.r.o. činná na českém realitním trhu. Za tu dobu si vybudovala široké portfolio realit s poměrně pestrým spektrem využití, od průmyslových až po rekreační. Geograficky jsou však zájem i zkušenosti společnosti spjaty především s Olomouckým krajem. Najít kvalitní a zároveň cenově dostupné bydlení není obecně snadné, hanácký kraj nevyjímaje. „Klíčová pro posuzování kvality projektu musí být především kompaktnost celku. Kombinace dobré dostupnosti a celkové polohy, architektury i ekonomiky provozu, to vše musí být na vysoké úrovni“, vypočítává Miloš Šauer.

Bydlení, ve kterém se najde každý

Vstříc poptávce po kvalitním bydlení se VASTAINVEST s.r.o. rozhodla jít skrze doplnění svého portfolia realit o developerský projekt, jehož první etapa výstavby byla zkolaudována ke konci loňského roku. „Projekt výstavby rodinných a bytových domů s názvem Nový Lipník je určen pro velmi širokou klientelu. Uspokojení zde najdou jak stávající obyvatelé Lipníka, kteří mají zájem zvýšit úroveň svého bydlení, tak i noví obyvatelé, kteří postupně do města přicházejí ze širokého okolí za prací a hledají kvalitní ubytování. Zájemce spatřujeme také mezi rodinami s dětmi i mezi vojáky,“ přibližuje Miloš Šauer.

Společnost plánuje vybudovat v areálu postupně bytové domy s celkově 27 byty a několika komerčními prostorami, dále 24 řadových domů a 6 dvojdomů. K další zástavbě je pak určeno i 7 pozemků, jež jsou rovněž nabízeny k prodeji.

Hypotéka jako hlavní zdroj financování

Dosáhnout na bydlení jen s vlastními úsporami je pro většinu domácností prakticky nemožné. Tento problém řeší úvěry na bydlení, především pak hypotéka. V uplynulém roce došlo k několikerému zpřísnění podmínek, a to ať už skrze zvýšení úrokových sazeb nebo přísnější podmínky posuzování příjmů a zadlužení žadatelů o úvěr. „Opatření ČNB je z pohledu zájemců o pořízení bytu formou hypotéky poněkud nešťastné. My se snažíme vyjednat vždy aktuálně nejlepší podmínky na trhu a tím dopady ČNB částečně eliminovat. Daří se nám to právě díky spolupráci se společností Hypo-portal, která připraví každému řešení na míru a v oblasti hypotečního poradenství poskytuje naprosto profesionální servis. Využití jejich služeb je samozřejmě dobrovolné, ale jejich ověřené kvality vždy doporučujeme“, sděluje na závěr Miloš Šauer.

Více informací o samotném projektu Nový Lipník je k dispozici ZDE.

Autor: Jiří Kalich, manažer obchodního týmu Hypo-portal