phone 736 784 542
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

Wüstenrot definitivně nahrazuje MONETA

Vydané 6. 7. 2020

Od dubnové akvizice hypoteční banky a stavební spořitelny pod hlavičkou Wüstenrot skupinou MONETA již nebylo otázkou zda, ale kdy a v jaké podobě ke sloučení obou finančních celků dojde. Od minulého víkendu je v tomto zase o něco jasněji.

Nejprve spořitelna, pak banka

Od soboty 04. července 2020 funguje původní Wüstenrot stavební spořitelna, jež na trhu pod tímto jménem působila již od roku 1993, nově pod hlavičkou MONETA Stavební Spořitelna. Kromě logické změny sídla a sestěhování zaměstnanců do centrály skupiny MONETA dochází i k rebrandingu, kdy jsou původní webové stránky přesměrovány na doménu moneta.cz. Zůstal zachován jen odkaz na internetové bankovnictví Wüstenrotu v podobě bílého W v oranžovém rámečku.

Z pohledu původních klientů Wüstenrotu je klíčové, že na platnosti ani podmínkách jejich stávajících produktů se nic nemění. To se týká zatím i většiny poradenské a pobočkové sítě, kde však zřejmě časem dojde k určité optimalizaci.

Co se týká Wüstenrot hypoteční banky, zde je harmonogram prací nastaven tak, aby došlo ke splynutí s hypoteční divizí MONETA Money Bank do konce letošního roku. Aktuálně se stále čeká na souhlas regulátora. Každopádně nabídka hypotečních produktů pod hlavičkou Wüstenrot byla definitivně ukončena již v minulém měsíci a nabízeny jsou dále jen hypotéky od MONETY.

Strategická akvizice

Skupina MONETA skrze koupi českých aktiv Wüstenrotu nafoukla svou depozitní bázi o 55 miliard korun a úvěrové portfolio o 56 miliard korun. Získala též 400 tisíc nových klientů. V souhrnu to znamená zdvojnásobení dosavadního tržního podílu MONETY na hypotečním trhu a přístup na stabilní trh stavebního spoření, který se v Česku těší relativně dlouhé tradici a zákaznické přízni.

 

Autor: Vojtěch Hebnar