phone 736 784 542
Volejte v po-so: 8-19 hod

ZDARMA propojení na hypotečního specialistu

Propojení se specialistou

Panorama Boskovice

Vydáno 8. 12. 2019

Komplexní, avšak prostorově velkoryse řešený soubor jednoho parkovacího a čtyř bytových domů se v rámci projektu Panorama Boskovice právě nyní začíná budovat v Boskovicích. Pokud hledáte místo, odkud pěšky dojdete do školy, k lékaři, nakoupit i na nádraží a při tom nechcete žít na klasickém sídlišti, našli jste to pravé.

Spokojené město

33 kilometrů severně od Brna se nachází město Boskovice, ve kterém žije necelých 12 tisíc rezidentů. Do města se v posledních letech stěhují zejména mladší lidé, kdy nejpočetnější skupinu obyvatel tvoří lidé ve věku 30 – 39 let[1]. Lokalita je pro mladé rodiny atraktivní zejména kvůli kompletní nabídce služeb, dostatku míst v mateřských školách a v porovnání např. s Brnem, kam řada z nich dojíždí za prací či studiem, i výrazně nižší cenou za bydlení.

Když už přišla řeč na moravskou metropoli, jeden z největších rozdílů při srovnání kvality života dle projektu Obce v datech[2] s Boskovicemi je v otázce ovzduší a vůbec čistého životního prostředí. Ve městě samotném i v jeho okolí se totiž nachází minimum znečišťovatelů. Blízko je to do lesa, zámeckého parku i k vodě. Není zde žádná herna a obecně je bezpečnost na vysoké úrovni[3].

Dle průzkumu hodnocení kvality života dle samotných obyvatel Boskovic[4], jenž byl vypracován na popud místní radnice, je prakticky 90 % zdejších spokojeno. Zajímavostí je, že podobný náhled mají víceméně veškeré skupiny obyvatel – Boskovice tedy vnímají místní jako dobré místo pro život, k výchově dětí i prožití stáří.

Projekt pro všechny

Pokud už vyšlo z hodnocení něco negativního, jedná se o dopravní situaci, respektive nedostatek volných parkovacích míst. Tuto bolest však více či méně sdílí všechna česká města. Panorama Boskovice pro své rezidenty přináší řešení v podobě bohaté nabídky jak krytých stání v parkovacím domě, tak i těch venkovních.

Výhodou je také umístění celého projektu, kdy, přestože se jedná o novostavby, neznamená to satelit někde za městem. Naopak, do pěti set metrů je to do školky a školy, nemocnice, obchodu či na vlakové a autobusové nádraží. Člověk tedy zvládne vše obejít i pěšky a není nucen trávit desítky minut popojížděním v kolonách.

V první etapě budou vystavěny tři bytové a jeden parkovací dům. Z těch bytových bude jeden čtyřpodlažní a dva pětipodlažní a celkem se v nich bude nacházet 69 bytů. Parkovací dům uvnitř nabídne 13 uzavřených garáží a 31 krytých parkovacích stání. K tomu bude vybudováno 53 standardních venkovních stání plus 6 rozšířených stání uzpůsobených pro handicapované osoby. Celkový počet parkovacích míst se tak vyšplhá až na hodnotu 103, což je v oblasti rezidentního bytového bydlení velkým nadstandardem. Ve druhé etapě, která je v současnosti ve fázi projektování, se počítá s 35 – 40 byty rozmístěnými do posledního, celkově čtvrtého bytového domu.

Všechny objekty jsou umístěny poměrně daleko od sebe. Ve vzniklém volném prostoru se počítá především se zelení. Díky nové komunikaci propojující stávající ulice Janáčkovu a Otakara Kubína, která bude vedena až v prostoru mezi parkovacím domem a železniční tratí, nikoliv tedy přímo okolo bytových domů, vznikne mezi parkovacím a bytovými domy pěší zóna. To ocení především rodiče, kteří se nebudou muset bát frekventované dopravy ohrožující jejich děti při hraní si venku. Sklepní kóje či výtahy jsou samozřejmostí.

Byty mají různé dispozice od malometrážních s rozlohou 42 m2 až po rodinné o velikosti 113 m2. V nabídce jsou balkony, terasy nebo zahrádky. Výběr je tak velmi pestrý.

Architekt ve spolupráci s developerem osadil bytové domy velkými nadstandardními okny o velikosti 2x2 metry, díky kterým jsou byty prosvětlené a je z nich krásný výhled.

Dosažitelné financování

Tak, jak se celým projektem prolíná důraz na co největší komfort a praktičnost pro nové obyvatele, je přistupováno i k podmínkám financování. Ty jsou postaveny na zálohovém systému, kdy se cena hradí postupně. Je však možné si v určité míře domluvit i individuální režim splácení.

Vzhledem k tomu, že se jedná o novostavby, v nákladech není potřeba počítat s daní z nabytí nemovitosti ve výši 4 %. Více peněz tak zbyde na vybavení nového domova.

Garantem zajištění profesionálních služeb i nadstandardních podmínek při zajištění externího financování je úvěrová specialistka ze společnosti Hypo-portal, Jana Valouchová.

Partnerem developera je pak realitní kancelář Pegas Real, konkrétně makléřka Jana Kučerová. Ta si připravila pro prvních dvacet nových rezidentů hned několik výjimečných lákadel. Jednak speciální odměnové slosování o dva poukazy na 1 noc pro 2 osoby do oblíbeného wellness resortu Maximus, a to včetně večeře, snídaně a procedur, dále pak 100 % slevu na provizi realitní kanceláři. A aby těch soutěží nebylo málo, mezi těchto 20 šťastlivců bude rozděleno hned 7 sklepních kójí.

Více informací o celém projektu a jeho smluvních partnerech je k nalezení na webových stránkách www.panoramaboskovice.cz

 


[1] Zdroj: https://www.czso.cz/documents/10180/91917344/13007219.pdf/deb188e2-72b4-4047-97e8-ae7975719db4?version=1.0

[2] Zdroj: https://www.obcevdatech.cz/boskovice

[3] Zdroj: https://www.mapakriminality.cz/

[4] Zdroj: https://www.boskovice.cz/jak-se-zije-v-boskovicich/d-37302