phone 736 784 542
Volejte v po-so: 8-19 hod

ZDARMA propojení na hypotečního specialistu

Propojení se specialistou

Stavební spoření a duben ve znamení akcí a změn

Vydáno 28. 4. 2017

Stavební spořitelny, zdá se, naplno pochopily aktuální trendy a rozhodly se vsadit na zatraktivnění svých úvěrových podmínek, zejména pak u překlenovacích úvěrů. Právě ty totiž bývají v důsledku regulatorních opatření ČNB hlavním zdrojem pro dofinancování hypotečních úvěrů tak, aby žadatel o úvěr v ideálním případě splnil podmínku alespoň 20 % dalších zdrojů mimo hypotéku. Jedná se ze strany ČNB zajisté o nezamýšlený efekt podpory pro stavební spoření. Přesto spořitelny nelení a aktuálně rostoucí čísla objemů sjednaných úvěrů, kdy za první čtvrtletí letošního roku tento stoupl na 14,3 mld. Kč, což je o 41 % více než ve stejném období loni, se snaží ještě podpořit akčními nabídkami. V dubnu tak učinilo hned několik z nich.

Akce na poplatky

Wüstenrot stavební spořitelna nabízí od 07.04. překlenovací úvěr Půjčka ProBydlení bez poplatku za uzavření smlouvy o stavebním spoření. Nabídka se vztahuje na nové překlenovací úvěry spojené se smlouvou o stavebním spoření v tarifu OF-P. Zdarma tak bude uzavření smlouvy o stavebním spoření, poskytnutí překlenovacího i následného úvěru a vedení účtu úvěru překlenovacího a ze stavebního spoření. Jedinými poplatky tedy zůstanou poplatek za vedení účtu "základního" ve výši 27 Kč měsíčně a 30 Kč ročně za výpis z účtu.

Raiffeisen stavební spořitelna mění od dubna tarify stavebního spoření, podmínky překlenovacích úvěrů i sazebník poplatků. I přesto, že je změn relativně hodně, jsou spíše drobnějšího charakteru. Základní poplatky zůstávají beze změny, za vedení účtu stavebního spoření bude i nadále účtováno 80 Kč za čtvrtletí, avšak pouze po dobu prvních šesti let. Po uplynutí 72 měsíců se poplatek zvýší na 88 Kč za čtvrtletí. Příjemnou změnou je omezení poplatku za změnu tarifu, za kterou se nově bude platit nejvýše 1500 Kč, což je dobrá zpráva zejména pro zájemce o překlenovací úvěry. Další poplatky zůstaly beze změny.

Českomoravská stavební spořitelna od 01.04. zvyšuje poplatek za vedení účtu ze 330 Kč na 360 Kč ročně. Dále pokračují prémie pro mladé klienty, kdy při splnění podmínky uzavření smlouvy o stavebním spoření před 22. narozeninami a včasném uhrazení poplatku za uzavření smlouvy, získají tito slevu 50 % právě na tento poplatek (nejvýše však 1 tis. Kč). Stejná prémie je pak určena pro klienty, kteří si ke stávajícímu úvěru ze stavebního spoření pořídí novou smlouvu. Klienti, jež si uzavírají překlenovací úvěr v režimu Kredit Refin, pak mohou při splnění podmínek (pozitivní úvěrová historie nebo použití prostředků ke koupi, výstavbě či vypořádání družstevních práv, dále včasné zaplacení poplatku za uzavření smlouvy) využít prémii 50 % ve výši poplatku za uzavření smlouvy (nejvýše však 2 tis. Kč). Od 07.04. se pak ruší u všech tarifů Kredit poplatek za poskytnutí překlenovacího úvěru.

Zdroj: ČTK, stavebky.cz

 

Autor: Vojtěch Hebnar