phone 736 784 542
Volajte v po-so: 8-19 hod

BEZPLATNÉ prepojenie na hypotekárneho špecialistu

Prepojenie so špecialistom

UniCredit jde proti proudu a snižuje sazby

Vydané 4. 4. 2017

V souvislosti s posledními regulatorními opatřeními ze strany ČNB, které vstoupily v platnost 1. dubna a jež se týkaly snížení doporučované hranice LTV pro poskytnutí hypotečního úvěru, se všeobecně očekává spíše mírný nárůst úrokových sazeb, především u hypoték s LTV mezi 80 a 90 %. Banka UniCredit jde však přesně opačným směrem a jako první z bankovních institucí od loňského léta sazby plošně snížila.

Proti všem

Pohyb sazeb směrem dolů se týká především krátkodobých fixací, tedy oproti stávající nabídce je rozdíl hlavně u těch jedno a dvouletých. Nově je tak možné dosáhnout na hypotéku se sazbou od 1,29 %, když dosavadní sazby za stejných podmínek začínaly na 2,49 %. K jejímu získání je nutné splnit řadu náležitostí - aktivní využití kreditní karty, sjednání pojištění schopnosti splácet, celková výše úvěru musí být nad 1 mil. Kč, doba fixace je 1 rok, hodnota LTV nesmí překročit 80 %.

Obecně však banka sazby v pásmu do 80 % LTV snížila o 0,1 - 0,2 %. Sazby v pásmu od 80 do 90 % LTV jsou oproti těm minimálním nabízeným vyšší o 1,5 %.

Většina bank na trhu zatím s razantnější úpravou sazeb vyčkává. Je tak stále možné, že příkladu UniCredit budou následovat i další.

 

Autor: Vojtěch Hebnar